BE A NOSE!
Σήμερα είμαι ενθουσιασμένος!
Μόλις πήρα στα χέρια μου το BE A NOSE. Τρία notebooks του τεράστιου Art Spiegelman (MAUS, BREAKDOWNS) που οι καλοί κύριοι του McSweeney’s (γνωρίζετε για το αφιερωμένο στα comics τεύχος 13 του McSweeney’s με editor τον Chris Ware… έτσι;) αναπαρήγαγαν μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια (υφή χαρτιού σκισμένες σελίδες, χυμένο μελάνι) από το 1979, το 1983 και το 2007. Μαζί και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κειμενάκι του ίδιου του Spiegelman.
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχα ακούσει τίποτε για αυτά (έως ότου μου μίλησαν για αυτά στο comic shop που αγοράζω κυρίως τα comics μου). Έχοντας τα τώρα στα χέρια μου θεώρησα σκόπιμο να μοιραστώ μαζί σας αυτή την πολύτιμη πληροφορία.
Πέρα από τις λίγες εικόνες που σκάναρα από αυτά δείτε και το video που έφτιαξαν στο Mc Sweeney’s για να προωθήσουν το BE A NOSE.
About Αριστείδης Κώτσης
Γεννήθηκε πριν από εκατομύρια χρόνια και είναι περήφανος που έχει κάνει πολλά πράγματα που αρχικά δεν ήξερε πως ήθελε. Νιώθει πολύ σημαντικός, αν και δεν έχει εντοπίσει ακριβώς το λόγο. Είναι πολύ πιθανό να τον βρείτε εκεί που δεν θα τον περιμένατε, να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που θα έπρεπε. Αγαπά τα comics χωρίς να βάζει όρια σε αυτά. Έχει πολλές αδυναμίες για τις οποίες είναι περήφανος: Alan Moore, Chris Ware, Roger Langridge, 2000AD, John Wagner, Γιώργος Τσούκης, και θέλει να αποκτά νέες... Ψάχνει νέους δημιουργούς, πρωτότυπες ιδέες, και πιστεύει πως τα comics είναι Μέσο που, ευτυχώς, απέχει από το να ανακαλύψει τα όριά του. Αγοράζει και διαβάζει πολύ περισσότερα από όσα "τον παίρνει", αλλά πολύ λιγότερα από όσα θα ήθελε. Είναι μέλος της ομάδας του Comicdom από το 2006 και είναι πολύ χαρούμενος για αυτό. View all posts by Αριστείδης Κώτσης
Related Posts
Comics And The Holocaust
-
Posted by
Τόνια Στεφανάτου
- 0 comments
Με αφορμή μια επίσκεψή της σε δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, η Τόνια Στεφανάτου επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία των comics που μας εκπαιδεύουν σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα της ανθρωπότητας
Comicdom Files: Maus
-
Posted by
Τόνια Στεφανάτου
- 1 comment
Πολλά έχουν ειπωθεί για την αδυναμία της αναπαραγωγής ενός γεγονότος τόσο συνταρακτικού και τραγικού όπως το Ολοκαύτωμα στην Tέχνη, όμως το MAUS τα καταφέρνει, λόγω της ικανότητας του Spiegelman να προσεγγίσει το τερατώδες και τραγικό μέσω του καθημερινού και συνηθισμένου.
Richard McGuire Interview
-
Posted by
Αριστείδης Κώτσης
- 0 comments
Ο Richard McGuire είναι ο δημιουργός του HERE, ενός από τα πιο επιδραστικά short comics όλων των εποχών. Είναι, όμως, και ενας ευγενικός, φιλικός, αλλά και εξαιρετικά πολυτάλαντος άνθρωπος.
TOP 50 WRITERS: 3. Art Spiegelman
-
Posted by
Comicdom
- 0 comments
Αν αναζητήσει κανείς τους κορυφαίους comic writers (αλλά και εν γένει τους δημιουργούς comics) δε γίνεται παρά να σταθεί στο φαινόμενο Art Spiegelman. Δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο οφείλεται περισσότερο το ότι τα comics πλέον στέκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων δίπλα στη “σοβαρή” λογοτεχνία. Και ο τρόπος με τον οποίο το κατάφερε δεν περιορίζεται στο MAUS.
FRAMED: Comics παντού!
-
Posted by
Λήδα Τσενέ
- 0 comments
Από τη Γαλλία μέχρι το Ohio και από το Ontario μέχρι από το Άμστερνταμ, οι λάτρεις των comics έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αγαπημένους τους δημιουργούς και να μάθουν περισσότερα για την 9η Τέχνη μέσα από ενδιαφέρουσες εκθέσεις που διοργανώνονται αυτή την περίοδο. Πάμε λοιπόν για μια μίνι ξενάγηση σε αυτές που ξεχώρισα για εσάς για αυτόν το μήνα.
KATZ: To MAUS του Ιλάν Μανουάχ
-
Posted by
Μπίλλυ Πέτσης
- 0 comments
Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει για το ΚΑΤΖ, άλλοι πάλι μπορεί και όχι. Το KATZ είναι μια διασκευή του πολύ πετυχημένου και καταξιωμένου με βραβείο Pulitzer, MAUS, στο οποίο όλοι οι ήρωες έχουν κεφάλια γατών – Εβραίοι και Ναζί. Παρόλο που, όπως γράφεται, “προκάλεσε σάλο στο φεστιβάλ της Angouleme και μάζεψε ενθουσιώδη σχόλια”, όμως, δεν είχε αίσιο τέλος.
COMIC BOOK & SUPERHERO DOCUMENTARIES
-
Posted by
Γιώργος Σακκαλής
- 1 comment
Ελπίζω να σας αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, καθώς θα σας παρουσιάσω μερικές επιλογές από comic documentaries που κυκλοφορούν online! Πώς μου ήρθε τώρα αυτό, θα με ρωτήσετε. Πολύ απλά, έβλεπα ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ και επειδή αγαπάω τους αναγνώστες μου, είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πιο αξιόλογα.
TOP 200 COMIC BOOK COVERS: 30-21
-
Posted by
Comicdom
- 0 comments
Λίγο πριν τις 20 πρώτες θέσεις των καλύτερων covers ever, ο Brian Bolland αποτύει φόρο τιμής στην πιο σαγηνευτική των μαγισσών, ο Neal Adams εικονογραφεί μια πραγματικότητα που σοκάρει, ο Jack Kirby αποτυπώνει σχεδόν τρισδιάστατα μια δισδιάστατη εικόνα, ο Leo E. O’Mealia παίζει μεταξύ ατυχίας και awesomeness, ενώ ο John Cassaday δίνει νέο ορισμό στη ψυχρή τελειότητα.
COMIC BOOK CONFIDENTIAL
-
Posted by
Μπίλλυ Πέτσης
- 0 comments
Πρόσφατα έτυχε να ξαναδώ το πολύ αγαπημένο μου ντοκιμαντέρ COMIC BOOK CONFIDENTIAL και σκέφτηκα να γράψω ένα μικρο άρθρο για να το παρουσιάσω στους αναγνώστες του Comicdom, αν και ενδέχεται πολλοί να το έχουν ήδη παρακολουθήσει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 1988, με θέμα τα comics και τους δημιουργούς τους.
BEST OF #32: Religion
-
Posted by
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος
- 6 comments
Comics που παρωδούν οτιδήποτε έχει φωτοστέφανο, graphic novels που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, αυτοβιογραφικές ιστορίες που παρουσιάζουν τη θρησκοληψία υπεύθυνη για κάθε είδους ψύχωση, σειρές με πρωταγωνιστές αγγέλους και δαίμονες, αλληγορικές ιστορίες που δεν είναι αυτό που φαίνονται – ακόμη και προπαγανδιστικές εκδόσεις με υπέροχο σχέδιο.
PREVIEWS PICKS (November 2012)
Ένα PREVIEWS, τέσσερις συντάκτες, εκατοντάδες κυκλοφορίες, οχτώ μάτια και τέσσερα πληκτρολόγια. Αν βάλετε όλα αυτά μαζί, έχετε ένα ακόμη PREVIEWS PICKS. Οι Δημήτρης Σακαρίδης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, Αντρέας Μιχαηλίδης και Κώστας Λαμπρόπουλος μας προτείνουν τις κυκλοφορίες που δεν πρέπει να χάσουμε – ή αυτές που πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε.
BEST OF #30: Modern American Anthologies
-
Posted by
Δημήτρης Σακαρίδης
- 0 comments
Κατά μία έννοια, δεν υπάρχει πιο ιστορικό comic book format από αυτό της ανθολογίας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια της Αμερικανικής comics βιομηχανίας η συντριπτική πλειοψηφία (για να μην πω το σύνολο) των comics που κυκλοφορούσαν ήταν ανθολογίες, που περιείχαν σύντομες ιστορίες, με διάφορους πρωταγωνιστές και από διάφορους δημιουργούς.