SNAPSHOT REVIEWS 28-07-2011
Αυτή την εβδομάδα, στα SNAPSHOT REVIEWS: Επίσκεψη στο Gotham City, μια ματιά στους FF, φιλική προσέγγιση σε events και τέλος, μια σειρά με την λέξη “Ultimate” να εμφανίζεται εις διπλούν στον τίτλο της! Χωθείτε!
BATMAN: THE DARK KNIGHT #3
Writer/Artist: David Finch
Αυτή τη σειρά, πραγματικά, χαίρομαι να τη βλέπω! Υπέροχο ζαχαρωτό για τους οφθαλμούς! Ο Finch προσφέρει έναν Batman δυναμικό, βλοσυρό και γεμάτο μύες, ένα απόλυτο “τούμπανο” superhero πρότυπο, ιδανικό υπερασπιστή μιας σκοτεινής πόλης, όπως το Gotham. Από πλευράς σεναρίου, δεν θα έλεγα ότι τα πάει άσχημα, αλλά δίχως το αποτέλεσμα να είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Η ιστορία διαβάζεται ευχάριστα, έχει κάποιες στιγμές, αλλά δεν θα έλεγα ότι συγκλονίστηκα κιόλας. Εξάλλου, πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με έναν χαρακτήρα, εκδοτικής ζωής 70 ετών και βάλε;
FF #6
Writer: Jonathan Hickman
Artist: Greg Tocchini
Marvel Comics
Η ροή του συμπαθητικού πρώτου storyline των Super Heroes Formerly Known As The Fantastic Four, διακόπτεται απότομα, καθώς ολόκληρο το τεύχος αφιερώνεται στην επιστροφή του ηγέτη των Inhumans, Black Bolt. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι είχα πληροφορηθεί για την “αποχώρησή” του, οπότε περισσότερο νιώθω ότι έχω χάσει επεισόδια, παρά αισθάνομαι ενδιαφέρον για όσα γίνονται. Εξάλλου, μιλάμε για τον Black Bolt – τριτοκλασάτος χαρακτήρας, στην καλύτερη.
Τέλος πάντων, το όλο τεύχος μοιάζει κάπως πρόχειρο και βιαστικό, ενώ στο σχέδιο έχουμε τον Greg Tocchini, έναν καλλιτέχνη από την Βραζιλία, μια χώρα η οποία, τα τελευταία χρόνια, “εξάγει” με σταθερό ρυθμό πολλούς συναδέλφους του, με αποδέκτη την Αμερικανική βιομηχανία comics. Δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο του.
FEAR ITSELF #4
Writer: Matt Fraction
Penciller: Stuart Immonen
Marvel Comics
Το φετινό event της Marvel έχει ήδη φτάσει στην μέση του και, μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να πω ότι μου φαίνεται έστω και ελάχιστα καλύτερο, σε σύγκριση με το πώς ξεκίνησε. Παραμένει άνευρο και αδιάφορο, δίχως να εκμεταλλεύεται επαρκώς την ιδέα της έννοιας του φόβου, όπως αφήνει να υπόσχεται ο τίτλος του.
Τουλάχιστον, δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο στα, μέχρι τώρα, τέσσερα τεύχη της σειράς. Δηλώνω άγνοια για τα όσα διαδραματίζονται, στη λεγεώνα των συνοδευτικών spin-offs και tie-ins, και το κατά πόσο επιτυγχάνουν τον στόχο τους, καθώς δεν τα παρακολουθώ και ούτε έχω σκοπό.
FLASHPOINT #3
Writer: Geoff Johns
Artist: Andy Kubert
DC Comics
Έχω μεγάλη αδυναμία στις ιστορίες εναλλακτικής πραγματικότητας, το ομολογώ. Οπότε, το FLASHPOINT χτύπησε αμέσως αυτό το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα ευαίσθητο, νεύρο μου. Βέβαια, εφόσον οι αναγνώστες έχουν πληροφορηθεί το αναμενόμενο reboot στο Universe της DC, σίγουρα μπορούν να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για το πώς θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο event. Με ενοχλεί εμένα προσωπικά αυτό; Καθόλου!
Η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται στρωτά, έχει ενδιαφέρον, ενώ χαίρομαι για το γεγονός ότι διαβάζοντας μόνο την βασική σειρά, δεν έχω την αίσθηση ότι χάνω κάτι από τα όσα θα έπρεπε να ξέρω. Σε αυτό το τεύχος, ανακαλύπτουμε το που έχει χαθεί ένας συγκεκριμένος γόνος του πλανήτη Krypton, ενώ έχουμε και την εμφάνιση ενός χαρακτήρα από το σύμπαν της Wildstorm. Fun, fun, fun!
ULTIMATE AVENGERS VS. NEW ULTIMATES #1 – 6
Writer: Mark Millar
Penciller: Leinil Yu
Η “κανονική” ομάδα των Ultimates έρχεται σε σύγκρουση με το Black Ops παρακλάδι της, σε μια ιστορία πλούσια σε συνωμοσίες και ανατροπές. Επειδή, όμως, το σενάριο το υπογράφει ο Millar, δεν λείπουν οι εξυπνάδες, όπως και μια πραγματικά γελοία ιδέα. Αναμενόμενες καταστάσεις, δηλαδή.
Στα επιμέρους, ο Ultimate Spider-Man δέχεται μια σφαίρα που δεν προοριζόταν για τον ίδιο, γεγονός που σίγουρα θα δυσχεράνει την ζωή του. Ή όση του έχει μείνει, τέλος πάντων. Βέβαια, το γεγονός αυτό το είχαμε δει και στη δική του σειρά, αλλά εδώ έχουμε λίγο πιο αναλυτικά το πώς και γιατί. Κατά τα άλλα, αν και το σχέδιο του Yu ποτέ δεν μου άρεσε, αυτό δεν με εμπόδισε να περάσει ευχάριστα την ώρα μου διαβάζοντας τα πεπραγμένα αυτής της σύγκρουσης, με σκοπό να τα οδηγήσω στην ανυπαρξία της λήθης, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.