SNAPSHOT REVIEWS 26-12-13
AMAZING SPIDER-MAN #700.1, 700.2
Writer: David Morrell
Artist: Klaus Janson
Marvel Comics
Η – στο περίπου – επιστροφή του Peter Parker ως Spider-Man. Γιατί “στο περίπου”; Επειδή οι ιστορίες διαδραματίζονται πριν ο Otto Octavius γίνει ο νέος, Superior Spidey. Η ιστορία “Frost”, γραμμένη από τον David Morrell (fun fact: έχει γράψει και την νουβέλα FIRST BLOOD, η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο ως η πρώτη ταινία Rambo, καθώς επίσης και το CAPTAIN AMERICA: THE CHOSEN), βρίσκει τον Peter να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: να σώζει ζωές. Όμως τυραννιέται από ένα βασικό ερώτημα – Κάνει αρκετά; Θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο κόσμο;
Αντιμέτωπος, λοιπόν, με τα όρια των δυνατοτήτων του και την αναπόφευκτη ψυχολογική και σωματική κούραση, δε μπορεί παρά να κάνει μία ενδοσκόπηση, ενώ παράλληλα μία καταιγίδα χιονιού θα κάνει δύσκολη την κατάσταση για την Νέα Υόρκη, αλλά και για τον ίδιο τον Spider-Man.
Μία πολύ όμορφη, “μικρού βεληνεκούς” ιστορία, που δεν έχει να κάνει με επικές μάχες, αλλά την πιο ανθρώπινη πλευρά του Spidey, σε συνδυασμό με το πολύ καθαρό και όμορφο artwork του Janson και τα ζεστά χρώματα του Steve Buccellatto.
Το μόνο μειονέκτημα είναι η αντιμετώπιση του σεναρίου του Morrell από την Marvel, η οποία έκανε κάποιες αλλαγές, χωρίς να ενημερώσει τον ίδιο. Ο Morrell εκνευρισμένος, καθώς υποστηρίζει πως αλλάζει το νοήμα της ιστορίας έτσι, δήλωσε πως δεν θα ξαναγράψει για comics.
ΒΑΤΜΑΝ #26
Writer: Scott Snyder
Artist: Greg Capullo
DC Comics
To ZERO YEAR συνεχίζεται με ένα νέο κεφάλαιο, το “Dark City”. O αρχάριος ακόμα Batman έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, αλλά και την αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα πολίτες της Gotham μεταμορφώνονται σε τέρατα.
Ο Snyder εξακολουθεί να μας δείχνει την μαεστρία του στο να ισορροπεί τον Bats, αλλά και τον Bruce Wayne, ενώ μας αφηγείται ενδιαφέρουσες ιστορίες, καθώς χτίζει εκ νέου το ξεκίνημα του Batman. Ο Capullo εξακολουθεί να παραδίδει καλή, αξιοπρεπή δουλειά, όμως κάποιες φορές ξεφεύγει, με αποτέλεσμα κάποια panels να πλησιάζουν μία πιο cartoon αισθητική. Τα χρώματα του Fco Plascencia ταιριάζουν απόλυτα με την πιο σκοτεινή τροπή που αρχίζει και παίρνει η ιστορία.
JUSTICE LEAGUE 3000 #1
Writers: Keith Giffen, J.M. DeMatteis
Artist: Howard Porter
DC Comics
Μία νέα Justice League για ένα γενναίο νέο μέλλον! Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικά όταν οι εν λόγω ήρωες τρώγονται μεταξύ τους και ουσιαστικά είναι μία ομάδα άπειρων εφήβων-κλώνων της original JL, με υπερδυνάμεις και χωρίς πολλές και ουσιαστικές από τις αναμνήσεις τους. Δε βοηθάει καθόλου το γεγονός πως όλα αυτά διαδραματίζονται στο μακρινό μέλλον, σε έναν πλανήτη όπου κυβέρνηση-δικτατορία αποτελούν τα… Cadmus Labs.
Το σκίτσο του Porter είναι πάρα πολύ καλό, με πολλές λεπτομέρειες, όμως έχω ένα παράπονο: για κάποιον λόγο, το πρόσωπο της Wonder Woman έχει μόνο μία έκφραση – αυτή της οργισμένης μαινάδας που βρίσκεται σε μόνιμη berserker διάθεση. Το artwork συμπληρώνεται πολύ ωραία από τα εξαιρετικά χρώματα των Hi-Fi.
Όσο για την ιστορία; Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Σίγουρα, το να βλέπεις την ομάδα να διατρέχεται σχεδόν αποκλειστικά από εντάσεις είναι ενδιαφέρον, αλλά από ένα τεύχος-ντεμπούτο περίμενα κάτι πιο “δυνατό”. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε για ένα κακό comic. Οπότε περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία.
SAGA #17
Writer: Brian K. Vaughan
Artist: Fiona Staples
Image Comics
Το SAGA συνεχίζει την space opera εξιστόρηση ενός πολέμου μεταξύ μαγείας και επιστήμης με ένα πάρα πολύ καλό, δυνατό τεύχος. Και μάλλον φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουν εξελίξεις που χτιζόταν εδώ και καιρό. Υπάρχει δράση, δράμα και μερικές ωραίες στιγμές από τους χαρακτήρες.
Ο Vaughan συνεχίζει να εκτυλίσσει το master-plan του γύρω από την ιστορία και τη δένει έξυπνα με παλαιότερα τεύχη. Όσο για το artwork της Staples, αυτό παραμένει κορυφαίο και εξελίσσεται με κάθε νέο τεύχος, αλληλοϋποστηριζόμενο πολύ καλά με το σενάριο. Σε γενικές γραμμές, το SAGA παραμένει ένα από τα καλύτερα comics στο είδος του, όχι όμως χωρίς ελαττώματα. Ευτυχώς, τα ελαττώματα αυτά δεν αφαιρούν από την συνολική εμπειρία και πιστεύω πως θα διορθωθούν.
TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES #29
Writers: Tom Waltz, Kevin Eastman, Bobby Curnow
Artist: Ross Campbell
IDW
Το τεύχος αυτό αποτελεί ένα ευχάριστο κι ενδιαφέρον διάλειμμα, μετά από την ένταση και την δράση του “City Fall” story arc. Οι χελώνες μαζί με τον Splinter, την April και τον Casey βρίσκουν καταφύγιο στο πατρικό των γονιών της April. Όμως, η ξεκούρασή τους είναι σύντομη, καθώς έρχονται αντιμέτωπο τόσο με έναν αντίπαλο όσο και την νέα πραγματικότητα με τα πρόσφατα γεγονότα…
Η ιστορία, μέσω της σωστής δόσης δράματος, μας δείχνει τις συνέπειες του “City Fall” και βρίσκει τον κάθε χαρακτήρα αλλαγμένο. Η ισορροπία ανάμεσα στην ομάδα έχει διαταραχθεί και οι πληγές τους είναι και ψυχικές, όχι μόνο σωματικές. Γενικά, πρόκειται για ένα πολύ καλό σημείο προσέλκυσης νέων αναγνωστών, χωρίς όμως να ξεχνά το τι έχει συμβεί ήδη.
Το σκίτσο του Campbell (που αντικαθιστά τον Mateus Santolouco) είναι πολύ ταιριαστό και πάρα πολύ όμορφο. Συμπληρώνεται άψογα από τα χρώματα της Ronda Pattison, δίνοντάς μας ένα όμορφο, ελαφρά θλιμμένο και σχεδόν σεμνό σκηνικό που είναι ιδανικό για την ιστορία και τον τόνο της.