SNAPSHOT REVIEWS 05-06-14
CYCLOPS #1
Writer: Greg Rucka
Artist: Russell Dauterman
Marvel Comics
Έχοντας μια αδυναμία στον Cyclops, θα μου ήταν δύσκολο να προσπεράσω αυτή τη σειρά, παρ’ όλο που η Marvel μου έδωσε την τέλεια δικαιολογία να μην την πάρω. Βλέπετε, δεν είναι ο “δικός” μας Cyclops, αλλά η νεαρή μορφή του, αυτή που εισήγαγε το ALL NEW X-MEN.
(minor-εώς-άκακο spoiler ahead)
Σειρά από την οποία αποχώρησε ο Cyclops junior, καθώς έμαθε ότι ο πατέρας του Corsair ζει και έφυγε μαζί του στο διάστημα, ως ένας απο τους Starjammers. Εδώ ξεκινάει η συγκεκριμένη σειρά, την οποία γράφει ο Greg Rucka και βάζει μπόλικο συναίσθημα στη σχέση πατέρα και γιού, αλλά και σε ολοκληρη την ομάδα των misfits Starjammers.
Το αστέρι που αναδεικνύεται σε αυτή τη σειρά είναι ο Russell Dauterman (SUPURBIA), με ένα ζωντανό, ρευστό σχέδιο, άψογο για sci-fi σκηνικό, εξεζητημένες λεπτομέρειες και όλα αυτά όμορφα στημένα. Τα χρώματα του Chris Sotomayor, όπως πάντα, ανεβάζουν κι άλλο το αποτέλεσμα.
Μου άρεσε πολύ περισσότερο απ’ ότι προσδοκούσα. Μη βιαστείτε να το προσπεράσετε.
CHEW/REVIVAL #1
Writer: John Layman/Tim Seeley
Artist: Rob Guillory/Mike Norton
Image Comics
Το CHEW είναι μια σειρά που παρακολουθώ και αγοράζω απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της. Η ιδέα ενός crossover μιας αγαπημένης μου σειράς με μια άλλη, άγνωστη (σε μένα), δε με ξετρέλανε. Ήταν ολοφάνερο το marketing κόλπο, πίσω απο αυτή τη κίνηση: να γνωρίσει και, αισίως, να ενώσει το αγοραστικό κοινό της μιας σειράς με την άλλη.
Διαβάζοντας το τεύχος, οι ανησυχίες μου εξανεμίστηκαν, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία των δύο σειρών. Το τεύχος είναι flip-book, με τη μια πλευρά ως CHEW/REVIVAL και την άλλη REVIVAL/CHEW. Οι δύο ιστορίες είναι διαφορετικές και ενώνουν έξοχα τους δύο περίεργους κόσμους των δημιουργών, κόσμοι που, τελικά, έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Όπως ήταν επόμενο, μου άρεσε πιο πολύ η ιστορία του John Layman (CHEW), και λόγω οικειότητας, αλλά και γιατί παρουσιάζει καλύτερα και με σαφήνεια τον κόσμο του REVIVAL.
Σχετικά με το marketing κομμάτι του εγχειρήματος, έπιασε πανηγυρικά, γιατί τώρα θα κυνηγήσω να διαβάσω το REVIVAL οπωσδήποτε και υποψιάζομαι ότι αυτό ισχύει και για όσους δεν είχαν διαβάσει ποτέ τους το CHEW.
MPH #1
Writer: Mark Millar
Artist: Duncan Fegredo
Image Comics
Το επόμενο πόνημα του Mark Millar για το Millarworld, είναι το MPH, το οποίο καταπιάνεται, όπως συνηθίζει, με ένα re-imagining μιας κλασικής υπερδύναμης, την ταχύτητα. (Εξ ου και ο τίτλος: Miles Per Hour.)
Ο Mark Millar είναι λίγο-πολύ απών απ’ αυτό το τεύχος, καθώς δεν υπάρχει τίποτα απο την γραφή που να θυμίζει το στιλ του συγγραφέα. Αυτό μπορεί να το πει κανείς και καλό, αλλά νομίζω ότι απλά έδωσε το βάρος της δουλειάς στο σχεδιαστή της σειράς, αφήνοντας τον Duncan Fegredo να αποδώσει τον κόσμο του MPH. Δυστυχώς, όμως, ούτε ο Fegredo πείθει με το τελικό αποτέλεσμα. Με εξαίρεση την ενδιαφέρουσα αρχή, αλλά και την απόδοση της υπερταχύτητας, το υπόλοιπο τεύχος σέρνεται.
Ένα μετρημένο πρώτο τεύχος, που δεν δίνει και πολλά να πιαστείς για το μέλλον της σειράς. Ίσως η τελευταία σελίδα να πείσει κάποιους, ή να κεντρίσει την περιέργεια τους, αλλά είναι πολύ νωρίς για μια θετική ετυμηγορία.
MILES MORALES: ULTIMATE SPIDER-MAN #1
Writer: Brian Michael Bendis
Artist: David Marquez
Marvel Comics
Το MILES MORALES: ULTIMATE SPIDER-MAN αποτελεί την μετά-CATACLYSM εποχή του μικρού ήρωα και την επιστροφή σε πιο γνώριμα, συνηθισμένα, αλλά και καλύτερα εδάφη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Bendis, αλλά όταν καταπιάνεται με αυτόν τον τίτλο, βρίσκεται πάντα σε εξαιρετική φόρμα, σε αντίθεση με τα events (βλέπε CATACLYSM και AGE OF ULTRON), που δεν του “βγαίνουν”. Ένα χειμαρρώδες τεύχος, με πολλές προσωπικές στιγμές, δράση, twists και συναίσθημα. Δεν του λείπει τίποτα.
Ο David Marquez ταιριάζει απόλυτα στον τίτλο. Σχεδίασε, άλλωστε, και την πλειοψηφία της προηγούμενης σειράς, και μοιάζει άξιος συνεχιστής του στυλ της Sara Pichelli.
Ανακούφιση και νίκη για όσους διαβάζουν τον τίτλο εδώ και χρόνια.