BEE ΑΝD PUPPYCAT #1
Writers: Garrett Jackson, Natasha Allegri
Artist: Natasha Allegri
Boom! Studios (KaBoom!)
Aς μη γελιόμαστε! Οι γάτες είναι το νέο trendy κατοικίδιο στις ημέρες μας. Κατακλύζουν το διαδίκτυο με τα νάζια τους, την σπιρτάδα τους, την ομορφιά και την υπερκινητικότητά τους, κάνοντας τα gifs του 9gag και τα βίντεο του Υoutube και του Vine να φθάνουν τα εκατομμύρια views. Σήμερα, όμως, δε θα σχολιάσω τίποτα από τα παραπάνω, αλλά θα προσπαθήσω να σας μυήσω στην αγάπη μου για τις γάτες, μέσα από το BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT #1.
To BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT το πρωτοείδα πέρσι το καλοκαίρι σε animated version. Έρωτας με τη πρώτη ματιά! Γάτες παντού!Δεν αναφέρομαι, όμως, στις άπειρες εκδοχές χαρακτήρων γάτας αγαπητές στο japanese oriented-manga-girly κοινό, όπως οι Pusheen, Hello Kitty (η οποία πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι γάτα), ούτε στα πιο mainstream Simon’s Cat, Felix The Cat, Garfield – και σε καμία περίπτωση στις πιο ανδροπρεπείς εκδοχές της, όπως ο Blacksad.
Tι έχουμε λοιπόν; Ένα κωμικά καμωμένο γλυκανάλατο κορίτσι, ένα χοντρουλό γατόσκυλο, πολύ ροζ, όνειρα, καρδούλες παντού; Όχι ακριβώς. Μπορεί το κοριτσίστικο essence να αναδύεται έντονα στον αέρα, αλλά το BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT ισορροπεί προσεκτικά ανάμεσα στην παιδική αφέλεια και στη wannabe διαδοχή των γιαπωνέζικων manga school girl ηρωίδων, τύπου Bunny Tsukino. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει τις ρίζες του στην πρωτογενή του γενεαλογία: αυτή του ADVENTURE TIME, σε συνδυασμό με τις επιρροές της δημιουργού του, Natasha Allegri.
Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις επιτυχημένες σειρές, ξεκινάς φειδωλά με το πιλοτικό επεισόδιο και καταλήγεις να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο γιατί απλά είναι τόσο υπέροχο που δεν γίνεται να χάσεις τη συνέχεια. Στη προκειμένη όμως περίπτωση, υπήρχαν μόνο δύο parts, μιας και το BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT ξεκίνησε ως ένα crowd funded project… Oπότε το χώνεψα για τα καλά, ότι θα έπρεπε να περιμένω μέχρι και την λήξη της καμπάνιας για τη χρηματοδότησή του στο Kickstarter και ευχήθηκα να βρεθώ ξανά στο δρόμο του. Και έτσι έγινε… ένα χρόνο μετά, το project BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT της Natasha Allegri, σε συνεργασία με τη Frederator Studios στο Cartoon Hangover, πραγματοποιήθηκε. Εκτός των άλλων, προς μεγάλη μου έκπληξη εκδόθηκε και comic, για το οποίο και θα σας μιλήσω σήμερον.
H Natasha Allegri είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα σχεδιάστρια comics και επιβλέπουσα storyboard που, παρά το νεαρό της ηλικίας της – μόλις 28 ετών – έχει γίνει δημοφιλής για τη συνεισφορά της στο ADVENTURE TIME (ποιος δεν ενθουσιάστηκε με την μεταμόρφωση του Finn & Jake σε Fiona & Cake σε μια ομολογουμένως ευφυέστατη ανταλλαγή φύλου-alter ego;)
Σε αυτό το σημείο, θεωρώ ότι καλό θα ήταν ένα catch up για όσους δεν έχετε δει τα δυο pre-pilot επεισόδια, με μια σύντομη εισαγωγή στους κεντρικούς χαρακτήρες, που δεν είναι άλλοι από την Bee και την PuppyCat, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τίτλος. Η Bee είναι μια νεαρή κοπέλα, γύρω στα 20, ενώ η PuppyCat ένα μυστηριώδες πλάσμα αγνώστου ταυτότητας, κάτι ανάμεσα σε σκύλο και γάτα, το οποίο η πρώτη και υιοθετεί, βαφτίζοντάς το λόγω της διφορούμενης φύσης του PuppyCat.Η Βee διανύει την αποκαλούμενη “η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται”, έχοντας απολυθεί από τη δουλειά της και αναγκασμένη να περπατήσει μέσα στη βροχή, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της και να κλάψει τη μοίρα της. Σα να μην έφτανε αυτό, της τυχαίνουν – σε σύμπνοια με το νόμο του Murphy – αλλόκοτα περιστατικά, ένα εκ των οποίων και η κυριολεκτικά ουρανοκατέβατη Puppycat. Κάνοντας μια προσπέλαση στο χωροχρόνο, οι δυο τους τηλεμεταφέρονται σε διαγαλαξιακές περιπέτειες, κάνοντας babysitting για να βγάλουν το νοίκι!!!! (Ναι καλά διαβάσατε).
To BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT #1 έχει τυπωθεί με 12 (παρακαλώ!) variant covers. Το εξώφυλλο μου θυμίζει λιγουλάκι κάτι από Tezuka, αν και η ίδια η Alegri έχει δηλώσει τις επιρροές της στους Rumiko Takahashi, Naoko Takeuchi (δημιουργού της αγαπημένης μου Sailor Moon), καθώς και από το λίγο αλλόκοτο για εμένα SUPERBOOK, αλλά και από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά animation BOB’S BURGERS.
Η πλοκή του πρώτου τεύχους είναι απλοϊκή, εμφανίζοντας τις δύο πρωταγωνίστριες σε μια τυπική τους ημέρα, κατά την οποία ξυπνάνε μαζί, πάνε για snack, τηλεμεταφέρονται σε ένα φανταστικό κόσμο με κλειδιά που ξεκλειδώνουν γάτες και συναντάνε γλυκούλικα πλάσματα, χωρίς όμως να γίνεται κάτι συνταρακτικό. Σε αντίθεση με το αίσθημα χαράς που μου άφησε το πολλά υποσχόμενο animated αδερφάκι του, νιώθω ότι το πρώτο τεύχος είναι αρκετά υποδεέστερο, τόσο ως προς την πλοκή του όσο και ως προς το coloring του. Παρ’ όλα αυτά, δε θα ήθελα να προβώ σε ανυπόστατες υποθέσεις, μιας και στις 25 σελίδες του δεν γίνεται να χωρέσουν όσα διαδραματίζονται στα 5λεπτα animated shorts. Σε γενικές γραμμές, μου φάνηκε διασκεδαστικό, αλλά και ευφάνταστο. Θα φροντίσω, όμως, να διαβάσω και τα επόμενα τεύχη, ώστε να σας πω αν εν τέλει συμβαδίζει με το εξαιρετικό κατ’ εμέ animated short BΕΕ ΑΝD PUPPYCAT. Η αισιοδοξία και η παιδικότητα που το χαρακτηρίζει δίνουν kudos στην Allegri που, όπως προανέφερα, έχει πηγαίο ταλέντο στο σχέδιο και εκτιμώ ότι έχει τρομερές προοπτικές να θριαμβεύσει και να εξελιχθεί, αρχικά στο χώρο του animation και, με πιο προσεκτικές επιλογές, και στο χώρο των comics, υπό την προυπόθεση ότι θα προσέξει περισσότερο το σενάριο.
Και μην ξεχνάτε! Όσοι από εσάς είστε περήφανοι ιδιοκτήτες γάτας, μην αμελείτε να της λέτε κάθε μέρα που ξυπνάτε την ατάκα που είπε η Bee στην Puppycat στο πρώτο τεύχος:
“Puppycat, It’s a brand new day! Endless Opportunity!”. Αντικαταστήστε όπου Puppycat το όνομά της και είστε έτοιμοι!