SNAPSHOT REVIEWS 17-09-15
ATOMIC ROBO AND THE RING OF FIRE #1
Writer: Brian Clevinger
Artist: Scott Wegener
IDW Publishing
H μετακόμιση ενός από τα πλέον αδικημένα ανεξάρτητα comics εκεί έξω, του ATOMIC ROBO, αποτελεί σίγουρα καλά νέα, τόσο για τους αναγνώστες (που πιθανότατα θα το βλέπουν συχνότερα), αλλά και για τους δημιουργούς του, Brian Clevinger και Scott Wegener. Και, φυσικά, μια νέα σελίδα στην εκδοτική ιστορία του τίτλου, δε θα μπορούσε να μη φέρει και κάποιες αλλαγές.
Ξεκινάμε, λοιπόν, την ιστορία, με τον Robo εξαφανισμένο εδώ και δύο χρόνια και τους συνεργάτες του στην Tesladyne καταδιωκόμενους από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Οι προβολείς, λοιπόν, πέφτουν για πρώτη φορά τόσο έντονα στα πρόσωπα του δευτερεύοντος cast και η ιστορία μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα – περισσότερο από τις πρόσφγατες ιστορίες του ATOMIC ROBO.
Υπάρχει, όμως, μια ακόμη αλλαγή και, εκ του αποτελέσματος, δεν είναι καθόλου καλοδεχούμενη. Το πάντα καρτουνίστικο (αλλά καλοδουλεμένο και σταθερά καλό) σχέδιο του Wegener απλοποιήθηκε σε υπερβολικό βαθμό και, πραγματικά, δε θυμίζει σε τίποτα τις όμορφες εικόνες των προηγούμενων ιστοριών. Όλοι οι ήρωες μοιάζουν με παιδάκια (ακόμη και όσοι έχουν κάνει φαλάκρα, ή έχουν άσπρα μαλλιά) και, όσο κι αν το storytelling και τα panels του artist παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η εμφάνιση των χαρακτήρων του με αποσπούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.
CIVIL WAR #4
Writer: Charles Soule
Artist: Leinil Francis Yu
Marvel Comics
Από όσες tie-in σειρές διαβάζω, τουλάχιστον, θεωρώ πως αυτή εδώ είναι η καλύτερη – γεγονός που λέει πολλά, δεδομένης της διαφοράς ποιότητας του αυθεντικού CIVIL WAR με άλλα events, όπως το AGE OF APOCALYPSE, για παράδειγμα.
Και το τέταρτο αυτό τεύχος βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα μου για τη σειρά. Μετά το plot twist του προηγούμενου τεύχους, έχουμε ένα ακόμη στο #4, αλλά και την έναρξη ενός πολέμου, καθώς και απαντήσεις για την απουσία τέλους στον εμφύλιο ανάμεσα στις δύο πλευρές – με, διακριτικές και μη, αναφορές σε προηγούμενα events της Marvel. Ο Charles Soule (DEATH OF WOLVERINE, SHE-HULK) συνδυάζει ιδανικά εδώ τη δράση με τα panels που κατακλύζονται από διαλόγους και χειρίζεται το αρκετά μεγάλο cast χαρακτήρων του με επιτυχία, φέρνοντας παράλληλα – ήδη από νωρίς στο τεύχος – μια αίσθηση του αναπόφευκτου. Εξαιρετικό είναι, κατά στιγμές, και το σχέδιο του Leinil Yu (SECRET INVASION), ο οποίος, όμως, δείχνει κάποιες αδυναμίες στα κοντινά, καθώς, σε συνδυασμό με τα έντονα μελάνια του Gerry Alanguilan, τα πρόσωπα μοιάζουν “λασπωμένα”.
AIRBOY #3
Writer: James Robinson
Artist: Greg Hinkle
Image Comics
Mε διαφορά το πιο απολαυστικό mini series του καλοκαιριού! Ένα τεύχος πριν την ολοκλήρωσή του, το AIRBOY φέρνει τους James Robinson (STARMAN, EARTH 2) και Greg Hinkle, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο comic, στον κόσμο του ομώνυμου ήρωα, απέναντι σε ορδές steampunk Ναζί! Κι όσο απολαυστικές κι αν ήταν οι σκηνές των δύο προηγούμενων τευχών στον “πραγματικό κόσμο” (πόση κόκα, πόσες παρτούζες και πόσα κωλόμπαρα να δούμε ακόμη;), αυτές του τρίτου τεύχους είναι δέκα φορές καλύτερες!
Ο Robinson (αυτός που υπογράφει το σενάριο και αυτός που πρωταγωνιστεί) το ρίχνει στη φιλοσοφία, εξακολουθώντας να σατιρίζει τον εαυτό του μέχρι αηδίας. Και ο Hinkle, πέρα από το ότι έχει την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να σχεδιάσει τον εαυτό του με τεράστιο πουλί (ήταν άραγε αυτός όρος στο συμβόλαιό του; Ξέρω πως εγώ θα τον ζητούσα) είναι σε θέση να σχεδιάσει panels πολλαπλής δράσης που αποτελούν το οπτικό highlight του τεύχους.
Θέλω να μάθω πως τελειώνει, τώρα!
SILVER SURFER #14
Writer: Dan Slott
Artist: Mike Allred
Marvel Comics
Παρά τις εξελίξεις του SECRET WARS, το SILVER SURFER συνεχίζει κανονικά, υπό τη σκέπη της σειράς τίτλων “Last Days”. Αν και επικεντρώνεται στην καταστροφή όλου του σύμπαντος, όμως, η συγκεκριμένη σειρά συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μια χιουμοριστική, γλυκιά και πανέμορφη οπτικά αφέλεια.
Ο Silver Surfer και η Dawn Greenwood αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν ξανά το σύμπαν, γεγονός που δίνει στους δημιουργούς του comic την ευκαιρία για χιούμορ, φιλοσοφικά αδιέξοδα και εντυπωσιακές εικόνες – μεταξύ των οποίων και την καταστροφή του Galactus. Το τεύχος αυτό, όμως, θα μπορούσε να περιέχει πολλά περισσότερα, τα οποία δε βλέπουμε ποτέ. Μάλλον, οι Dan Slott (THE AMAZING SPIDER-MAN) και Mike Allred (MADMAN, X-STATIX, I ZOMBIE) τραβούν από τα μαλλιά τις ιδέες αυτού του τεύχους, για να κερδίσουν χρόνο για το επόμενο.
Καλή η αφέλεια και η αθώα διασκέδαση, αλλά καλά θα ήταν να καταλήξουμε και κάπου – η σειρά, άλλωστε, πλησιάζει στο τέλος της.
THE WALKING DEAD #145
Writer: Jonathan Kirkman
Artist: Charlie Adlard
Image Comics
Μετά από δύο συνεχόμενα cliffhangers και μια φριχτή εξέλιξη στο προηγούμενο τεύχος, οι ρυθμοί πέφτουν και οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν στο δεύτερο αγαπημένο μας genre του TWD: τη σαπουνόπερα. Ο Robert Kirkman (INVINCIBLE, OUTCAST), μάλιστα, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τεύχος, όχι μόνο επίλογο του προηγούμενου, αλλά και πρόλογο του επόμενου, υποσχόμενος σημαντικές εξελίξεις. Για να δούμε…
Το ίδιο μας υποσχόταν και στο προηγούμενο (και ακόμη πιο σημαντικό, εκδοτικά και αφηγηματικά) “All Out War” storyline, αλλά εκείνο δεν ικανοποίησε. Αυτό εδώ το storyline, όμως, μοιάζει λίγο πιο creepy και λιγότερο προβλέψιμο. Και, μέχρι στιγμής, έχουμε δει τον Charlie Adlard (ΑSTRONAUTS IN TROUBLE) να σχεδιάζει φανταστικά πράγματα – τα παλουκωμένα κεφάλια πρέπει να βγουν οπωσδήποτε σε action figures!
Σίγουρα κατώτερο σε shock value από τα δύο προηγούμενα τεύχη, το #145 απλά κλείνει έναν μικρό κύκλο, παίζει περισσότερο διαδικαστικό ρόλο, και μοιάζει να θέτει τα τελικά θεμέλια των επερχόμενων μακρόσυρτων εξελίξεων.
Υ.Γ.: Ακόμη και οι βρωμοχίπηδες είναι επικίνδυνοι και παρανοϊκοί στον κόσμο του TWD!