Παρουσίαση Moufa & Hubris
Οι εκδόσεις Webcomics σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση των comics Moufa του Γιώργου Κομιώτη και Hubris της Ευγενίας Κουμάκη, το ερχόμενο Σάββατο, στις 18:30. Μάθετε λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.
Οι εκδόσεις Webcomics σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων κόμικς, Moufa του Γιώργου Κομιώτη και Hubris της Ευγενίας Κουμάκη, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 στο The White Rabbit (Σολωμού 12/Στουρνάρη 11, Εξάρχεια).
Μπορείτε να βρείτε και τον σύνδεσμο της παρουσίασης στο facebook.
ΜΟUFΑ (Προφορά: /mou.’fa./)
• υδραυλικό σωληνοειδές εξάρτημα το οποίο χρησιμοποιείται για να ενώσει δύο σωλήνες.
• (μεταφορικά) το ψέμα, το παραμύθι.
• Χάλια τίτλος για μια συλλογή κόμικς όπου ιστορικοί, φανταστικοί και πραγματικοί χαρακτήρες εμφανίζονται για να μας δώσουν απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα της ζωής, όπως: Πώς δημιουργήθηκε η Φιλική Εταιρεία; Γιατί ο Χίτλερ έμεινε με το τρίτο Ράιχ στο χέρι; Πώς ανακάλυψε ο Νεύτωνας τη βαρύτητα και τι είναι το Φ-ΕΜΟ;
HUBRIS
Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, η Δρ Ολίβια Μάρτεν των εργαστηρίων H.B.R.S. ανακοινώνει τηλεοπτικά ότι η μετενσάρκωση αποδεικνύεται επιστημονικά μέσω της δουλειάς της πάνω στα πεδία Λέιτον. Όταν δε το παρουσιάζει στο κοινό, όλος ο πλανήτης μένει αποσβολωμένος, και ένα κύμα αυτοκτονιών και ανεξέλεγκτης βίας κατακλύζει τον κόσμο. Ο Τζέις, αστυνομικός στην πόλη όπου έγινε η αποκάλυψη, προσπαθεί να φτάσει στη σύζυγό του, τη Σάνι, η οποία είναι έγκυος και περιμένει να γεννήσει δίδυμα ανά πάσα στιγμή. Όταν το μονοπάτι του διασταυρώνεται με αυτό της Δρ Μάρτεν, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι αποκαλύψεων που θα φέρει το ζευγάρι σε πολύ περίεργες καταστάσεις.
Στην παρουσίαση θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους Ηλία Ταμπακέα και Πάρι Μέξη, οι οποίοι θα μιλήσουν για τους δημιουργούς και τα έργα τους. Σε περίπτωση που δεν τους γνωρίζετε, να σας πούμε λίγα πράγματα γι’ αυτούς:
Ο Ηλίας Ταμπακέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε επίσης και σπούδασε στη Βρετανία και λίγο στις ΗΠΑ, όπου έχει δείξει τη δουλειά του σε εκθέσεις, παρουσιάσεις κλπ. Τα σκίτσα, κόμικς, εικονογραφήσεις του κλπ έχουν εμφανιστεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες όπως η Βαβέλ, το Ντέφι, οι 4 Τροχοί, κλπ και στην Ελευθεροτυπία από το 2000 μέχρι το 2014. Πάντα τον ενδιέφεραν οι εφαρμογές και παρουσιάσεις πολυμέσων, και δούλεψε σε αυτό το πεδίο για Ευρωπαϊκά προγράμματα στη δεκαετία του 1980 και ως μέλος της εταιρίας Διάλογος. Το 1992-93 ήταν Φιλοξενούμενος Καλλιτέχνης με Υποτροφία Φουλμπράϊτ στις ΗΠΑ. Το 1993-7 σχεδίασε, ετοίμασε και ήταν ο Διευθυντής του Μουσείου Σκίτσου στο πλαίσιο του Δήμου Αθηναίων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά, βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, κυρίως σχετικά με την ιστορία του σκίτσου και των κόμικς. Ένα βιβλίο με επιλογή γελοιογραφιών του με τίτλο “etc” εκδόθηκε το 2011. Διδάσκει στο ΚΕφαΤΟ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης) από το 1997, ανάμεσα στα άλλα την «Ιστορία Σκίτσου (και κόμικς, κινούμενων σχεδίων, εικονογράφησης, κλπ)» και το «Εργαστήριο Δημιουργικότητας». Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και μέλος της (διεθνούς ένωσης σκιτσογράφων) FECO (Federation of Cartoonist Organizations). Μπορείτε επίσης να δείτε δουλειά του στο διαδίκτυο: στο ιστολόγιο του «Καιλοιπαλόγιο» (Google it), στο Facebook, στο cartoonists.gr, cartoonbee.com, cartoonmovement.com κλπ… κλπ…
Ο Πάρις Μέξης είναι σκηνογράφος και σκηνοθέτης και εργάζεται στην όπερα, το θέατρο, το χορό, την τηλεόραση, το κινηματογράφο και τη διαφήμιση στην Ελλάδα και διεθνώς. Παράλληλα σχεδιάζει εκθέσεις και corporate events και εργάζεται ως associate creative director στην ομάδα σχεδιασμού επικοινωνίας Beetroot Communication Design Agency. Είναι συχνός ομιλητής και παραδίδει διαλέξεις και σεμινάρια και διευθύνει εργαστήρια πάνω στα αντικείμενά του σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και διεθνώς. Διδάσκει σε σταθερή βάση στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας στο ιδιωτικό σχολείο CGS και στο φεστιβάλ Mind the Fact. Είναι πρόεδρος της Εταιρίας Σκηνογράφων και Ενδυματολόγων Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της εταιρία διαπολιτισμικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης Polyphonica, που απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για το Χορό και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων και Τεχνικών (OISTAT).