Big Mouth Season 2
Το BIG MOUTH δεν είναι και από τις πιο γνωστές, household σειρές του Netflix. Είναι animated, ασχολείται με την εφηβεία και έχει χιούμορ που είναι τόσο κάφρικο και ακραίο που θα ξενίσει πολλούς. Η πρώτη σεζόν ήταν μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη με κάφρικο μεν, απόλυτα ξεκαρδιστικό δε χιούμορ, συμπαθητικούς χαρακτήρες και ευρηματική παρουσίαση των εφήβων αλλά και των εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών που έρχονται με την εφηβεία. Η δεύτερη καταφέρνει να ακολουθήσει στα ίδια χνάρια και να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο σύνολο επεισοδίων.
Ο πρώτος κύκλος τέλειωσε με την Jessi να το έχει σκάσει από το σπίτι της μαζί με το αγόρι της Jay, αφότου έμαθε ότι η μητέρα της απατάει τον πατέρα της με μια άλλη γυναίκα. Ταυτόχρονα οι Andrew και Nick έχουν πιο στάνταρ προβλήματα όπως ότι μεγαλώνουν υπερβολικά γρήγορα (στην περίπτωση του πρώτου) ή υπερβολικά αργά (στην περίπτωση του δεύτερου). Όλες αυτές τις καταστάσεις τις εξερευνούν, όπως πάντα, με την βοήθεια των Hormone Monsters τους, την προσωποποίηση των ορμών τους.
Ένας ιδιαίτερα σημαντικός νέος χαρακτήρας είναι ο Shame Wizard, η φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού σου που σε γεμίζει ενοχές και τύψεις. Πέρα του ότι πολλές από τις σκηνές του αποκτούν μια σχεδόν πιο τρομακτική διάσταση, παρέχει ευκαιρίες για να ανακαλύψουμε όσο πιο οργανικά γίνεται νέες πτυχές των ηρώων ή έστω να εξερευνήσουμε περαιτέρω άλλες. Γενικότερα το γράψιμο είναι ακόμα καλύτερο, καθώς και η ευρύτερη πλοκή είναι πιο συναρπαστική και πιο συγκεντρωμένη.
Η εφεύρεση των Hormone Monsters και όλη η μυθολογία πίσω από αυτά είναι ένα πολύ έξυπνο εύρημα για να εξερευνήσουν με διάφορους τρόπους τα προβλήματα των εφήβων. Η σεξουαλική αφύπνιση, το άγχος, οι αλλαγές στο σώμα μας, όλα παρουσιάζονται με χιούμορ, μία κάποια ωριμότητα περνώντας έτσι διάφορα μηνύματα για την αποδοχή του εαυτού σου και απόλυτη σοβαρότητα, καθώς όταν είσαι έφηβος όλα αυτά τα σχετικά προβλήματα μοιάζουν με ζητήματα ζωής ή θανάτου.
Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ κάπως πιο συγκεκριμένα στο χιούμορ, καθώς είναι αρκετά ακραίο και θα μας πάρουν με τις πέτρες. Απλά αν δεν έχετε θέμα με το χιούμορ σεξουαλικής φύσεως και μπορείτε να γελάσετε κιόλας με αυτό, τότε το BIG MOUTH είναι σίγουρα για εσάς.
Στο voice acting κομμάτι, πάνω κάτω υπάρχουν οι ίδιοι MVPs με πέρυσι. Αναφέρομαι στον Nick Kroll, συνδημιουργό της σειράς που δανείζει την φωνή του σε διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός εκ των πρωταγωνιστών Nick και του Hormone Monster του Andrew και στην Maya Rudolph, την φωνή της Hormone Monstress των κοριτσιών, καθώς μιλάει με τόσο μπρίο που σχεδόν νιαουρίζει. Φυσικά, η ερμηνεία του David Thewlis γρήγορα αναδεικνύεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, καθώς η βαριά βρετανική του προφορά ταιριάζει στην μυστήρια και τρομακτική φιγούρα του Shame Wizard (για τους φίλους Shane Lizard).
Το παράδοξο του BIG MOUTH, ενός κρυμμένου διαμαντιού του μεγάλου καταλόγου του Netflix, είναι πως ενώ σε μεγάλο βαθμό είναι σειρά για +18 ηλικίες, παρουσιάζει τόσο σωστά την εφηβεία που θα ήταν προτεινόμενο θέαμα και για αυτές τις ηλικίες. Ή μπορείτε απλά να το δείτε για τα dick jokes. Και πάλι θα γελάσετε.