Top 100 Comics Of The 10s

100-91: Fly Me To The Moon, Cop

93

Popeye (Roger Langridge)

2012-2013WriterRoger LangridgeArtistsRoger Langridge, Bruce Ozella, Tom Neely, Ken Wheaton, Vince MusacchiaIDW Publishing

Προσωπικά, θεωρώ τον E.C. Segar ως έναν από τους 5-6 κορυφαίους cartoonists όλων των εποχών και τη δουλειά του στο THIMBLE THEATRE/POPEYE ως ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα που έχει να επιδείξει το Μέσο. Και όχι, αυτό δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε “pretentious αναφορά σε κάτι semi-obscure”. Με εξαίρεση τους George Herriman, Charles Schulz και Winsor McCay (και αντίστοιχα, τα KRAZY KAT, PEANUTS και LITTLE NEMO), δεν μου έρχονται εύκολα στο μυαλό άλλοι δημιουργοί και άλλα comics που να φτάνουν σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη. Άντε να υπάρχουν 2-3 ακόμα που τα προσεγγίζουν…

Επίσης, μέχρι τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, θεωρούσα πως δεν υπάρχει κανείς άλλος δημιουργός, ο οποίος να έχει δουλέψει με τον Popeye και το supporting cast του στα comics και να έχει προσφέρει έργο που να μπορεί να μπει καν στην ίδια κουβέντα με αυτό του Segar. Δεν λέμε να συγκριθεί, αλλά να αποτελέσει ένα πραγματικά άξιο λόγου distant second. (Όχι, ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Bud Sagendorf δεν είναι καν κοντά σε αυτό, ό,τι κι αν μας λένε οι παιδικές μας αναμνήσεις.)

Ο Roger Langridge, ασφαλώς, δεν είναι στο ίδιο βεληνεκές με τον Segar, αλλά είναι σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους cartoonists των τελευταίων 30 ετών και όλες οι δουλειές του κυμαίνονται από αξιόλογες έως αριστουργηματικές. Παράλληλα, είναι ο πρώτος δημιουργός, εδώ 80 χρόνια, που κατάφερε να πιάσει σε τέτοιο βαθμό το ύφος του Segar, αλλά και τη “λογική” του Popeye και των στοιχείων που κάνουν τον χαρακτήρα τόσο ενδιαφέροντα και τον κόσμο του τόσο συναρπαστικό, δίνοντας στο κοινό μερικές απ’ τις πιο καλοφτιαγμένες και διασκεδαστικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον οξύθυμο ναύτη! (Ναι, κάποιες μπορεί να είναι και ισάξιες ή και καλύτερες από ορισμένες του Segar!!!)

Μοναδικό παράπονο; Θα προτιμούσα να είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Langridge όλες τις ιστορίες στα 12 τεύχη της σειράς, αντί για μόνο τέσσερις συνολικά…

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91